18 Ocak 2018 Perşembe

GİZLİ TEHLİKE

Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda Yıldız holding bünyesindeki Ak Gıda'yı satın almasıyla adını duyduğumuz  Groupe Lactalis , Fransa 'da üretimi yapılan ve Dünya genelinde  83 ülkeye ihraç edilen ve şuan raflarda  12 milyondan fazla ürün olduğu tahmin edilen içerisinde salmonella  bakterisi bulunduğu açıklanan bebek maması ve süt tozu skandalı gündeme bomba gibi düştü. Lactalis grubuna ait fabrikada bakterinin aslında geçtiğimiz ağustos ayından buyana bilindiği fakat basınla yeni paylaşıldığı iddialar arasında. Bildirilen ürünlerin  bir çok zincir mağazada satışa devam ediyor olması tüketicini tepkisini topluyor.
Bu olay sonrası Fransa'da 35 bebek tedavi altına alınırken İspanya ve Yunanistan'da aynı şikayetlerle hastaneye başvuranlar olduğunu bildirdi. Daha öncede kahvaltılık gevrek ve bebek mamasını raflardan toplatan firma zarar gören tüketicilere tazminat ödeyeceğini duyurdu.Virüsün  tifo, paratifo, salmonellez hastalığına yol açtığı açıklandı. Daha öncede  dünyaca ünlü birçok markanın da bu şekilde gündeme gelmesi en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın hayatının tehlikeye atılıp hiçe sayılması bizi aslında önlem almaya zorluyor.
Bu durumda en büyük görev sağlık kuruluşlarına düşüyor anne ve anne adaylarına anne sütünün çocuk sağlığındaki yerini ve önemini anlatan seminer, broşür, kamu spotlarıyla çocukları anne sütüyle beslemeye teşvik etmek gerekiyor. 
Bugünün çocukları ,yarınların geleceğidir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

VFX PRO FONDÖTEN VE BAZ

Bende merak uyandıran kullanmak için elimdeki ürünlerin bitmesini beklediğim Türkiye'de üretildiğini ve 'helal sertifikalı ' old...

Populer Yayınlar